2-ekteskapsdag[9105]-bilde
Fra seminaret 10 november: Ekteskapets høydepunkter og bølgedaler

Ekteskapsarbeid

Søgne misjonskirke har som mål å være en menighet med fokus på relasjoner, ekteskap og samliv.

Ekteskap

Vi har et mål om å være en menighet som har fokus på relasjoner, ekteskap og samliv.
Gjennom samlinger, kurs og samtaler ønsker vi å være til hjelp for par som skal gifte seg og for ekteskap som har vart en stund. Vi har tro på at forebyggende tiltak legger et godt grunnlag for et godt og livslangt samliv.
Men så er det likevel ikke alltid at det går som man har håpet og planlagt. Noen av oss har erfart at ekteskapet går i stykker og vi ønsker å være en menighet som våger å være nær, midt i den sorgen som et samlivsbrudd er.

Ta gjerne kontakt med pastor, lederskap eller kontaktperson for mer informasjon eller en samtale.  Vi har flere i menigheten som ønsker å være til hjelp!

Kontaktperson: Anita Amble, anita.amble@gmail.com, mobil 45610372

Fast arrangement på kalenderen:

7 kvelder for 2

• syv kurskvelder for ektepar – med god undervisning og god mat
  • det er kvelder som arrangeres med en hyggelig ramme – som en date med ektefellen
  • nytt kurs fra 31.januar 2019

Sterkere ekteskap

• det vil være 10 samlinger, hvor man går gjennom ulike temaer om ekteskapet fra bibelsk perspektiv
  • vil komme i gang i 2019

Etter behov:

«Å bli ett – førekteskapelig veiledning»

• flere ektepar i menigheten er sertifisert til å ha kurs for mennesker som skal gifte seg

Samtaler/veiledning med ektepar evt. én til én

• ta kontakt, det er mange som vil og kan hjelpe

Ekteskapets høydepunkter og bølgedaler

Lørdag 10.11.18 var over 30 deltakere samlet på et seminar om ekteskapet. Hensikten med denne dagen var å vise frem hva slags arbeid Misjonskirken har, rettet mot ektepar. Vi fikk først nydelig sang av Elisabet Mjanger. Utover ettermiddagen avløste den ene gode undervisningen den neste. Vi fikk høre fra Tormod Bakkevold og Janette Kleivset hva Bibelen sier om ekteskap, skilsmisse og gjengifte. Her ble også Misjonskirkens syn lagt til grunn. Her finnes det et gjennomarbeidet dokument som er tilgjengelig. Interesserte kan ta kontakt med menighetskontoret.

Vi fikk være med inn i parterapeutens arbeidsrom – hvor Elin Aarhus viste oss hvordan hun jobber med ektepar som ønsker en forandring i måten de lever sammen på. Hun pekte spesielt på hva slags erfaringer vi tar med oss inn i ekteskapet og hvordan de preger forholdet til vår ektefelle.

Misjonskirken har flere ektepar som er sertifisert til å holde det førekteskapelige kurset «Å bli ett» for mennesker som skal gifte seg. Dette er kurs som går hele tiden, etter behov.

Tone og Helge Moi presenterte kurset «Sterkere ekteskap», som de vil gå i gang med i 2019. Det vil være 10 samlinger, hvor man går gjennom ulike temaer om ekteskapet fra bibelsk perspektiv.

Irlin og Håvard Severinsen presenterte konseptet «7 kvelder for 2» som starter allerede 31.januar -19. Det er kvelder som arrangeres med en hyggelig ramme – som en date med ektefellen – med god undervisning og god mat.

Som avslutning på denne dagen fikk vi igjen lytte til Elisabet og en av hennes egenkomponerte sanger. Det ga en fin ramme og rom for ettertanke.

Anita Amble, koordinator